Staňte se našimi fanoušky na:

Grilované kuřátko v omáčce Grand Marnier

Autor receptu: Jana.Pulcerová1 (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Není kuře jako kuře. Pokud chceme z drůbežího masa připravit opravdovou lahůdku, koupíme kvalitní, nejlépe farmářské kuře anebo kuře od sedláka a dopřejeme mu exkluzivní marinádu. Připravíme takovou mňamku, na kterou budou naši strávníci dlouho vzpomínat. Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme všechny ingredience a dobře promícháme. Polovinu marinády si dáme stranou. Do mísy s polovinou připravené marinády dáme kuře a několikráte ho pořádně otočíme, aby se marináda dostala všude. Mísu zakryjeme fólií a uložíme do lednice alespoň na osm hodin, nejlépe však přes noc. Připravíme si gril a rozpálíme ho na střední žár. Kusy kuřete položíme na gril kůží nahoru. Potřeme je spoustou marinády z mísy, ve které masíčko přes noc zrálo. Zavřeme víko a maso grilujeme asi 12 minut z každé strany. V průběhu pečení potíráme maso zbylou marinádou z mísy. Kuřátko je hotové tehdy, když zapíchneme vidličku hluboko do masa a vytékající šťáva je čirá. Můžeme pak klidně servírovat. Kuřátko dáme na talíře a přelijeme omáčkou Grand Marnier. Jako přílohu podáváme čerstvý chlebíček s malou zeleninovou oblohou. Přeji Vám dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zdenkai |23. července 2013
díky,určitě jednou vyzkouším,nyní grilované nemohu Odpovědět
Arabela |23. července 2013
Ten recept jsem dloho sháněla, jedla jsem to kuřátko v Německu, marináda je výtečná. Uložím a vyzkouším, děkuji. Odpovědět
Jan |23. července 2013
Vypadá to na další Tvoji specialitku - lahudku. Snad jen blázen by to odmítl. Uložím a vyzkouším, Janičko díky :-) Odpovědět
KarelKarel|18. srpna 2013
zajímavé Odpovědět
Adriena|23. července 2013
Náročný a pěkný recept, líbí se mi. Uložím a vyzkouším,díky. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!