Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí jogurt

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Nízkokalorické
Pro kojence
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
97× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čerstvé mléko( z chlaďícího boxu, ne krabicové!!) ohřejeme na teplotu 40 stupňů(důležité, pokud bude moc horké, bakterie se usmrtí, pokud moc studené, pořádně se nepomnoží!) V teplém mléce rozmícháme bílý jogurt(mám vyzkoušenou Hollandii a Choceňský). Rozdělíme do šroubovacích skleniček, zavřeme, a dáme na 4-6 hodin do peřin. Po této době máme ve skleničkách čerstvý domácí jogurt. Skladujeme v lednici.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Pitrys |15. května 2013
Dělám z krabicového mléka, sice to není to pravé ořechové, ale i tak nám to chutná :) Odpovědět
junkie09 |14. května 2013
zajímavé, díky za tip Odpovědět
Daninka |12. května 2013
super Odpovědět
oloušek |10. května 2013
Tak konečně někdo dal recept, o kterém roky uvažuju. Děkuji Odpovědět
monika81v |9. května 2013
už se těším až ochutnám Odpovědět
Gabrielle |5. května 2013
ukládám .) Odpovědět
nikita066 |3. května 2013
vypadá to dobře a chutně :) Odpovědět
dree |3. května 2013
dobrý Odpovědět
cesalky |3. května 2013
není to moc lehke ale dobré Odpovědět
|3. dubna 2013
místo do peřin jsem nechávala normálně na radiátoru... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!