Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí Brumíci

Autor receptu: jana.k.stepanova (8 receptů)

Přidej moučkový cukr na posypání a zimní verze je na světě!

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
84× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Oddělte bílky od žloutků a z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  2. Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte máslo, mléko a postupně přimíchejte všechnu mouku.
  3. Na závěr do směsi lehce vmíchejte sníh.
  4. Začněte plnit máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  5. 1 lžíci těsta si dejte stranou, obarvěte ji kakaem a malou lžičkou naneste trošku těsta na bříško nebo tlapky, pak dolijte světlým těstem.
  6. Na jednoho Brumíka je zapotřebí cca 1,5 lžíce těsta, počítejte s tím, že trochu „vyběhnou“, takže je zapotřebí formičku nepřeplnit.
  7. Pečte v předem vyhřáté troubě na střední stupeň, cca 170°C po dobu 10 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dita10|5. února 2013
u nás je to s brumíkama stejně jedli by je od rána do večera. určitě vyzkouším. Odpovědět
ewisek.koblischkova|24. ledna 2013
jelikož mám doma 2 letého roštáka který brumíky přímo zbožnuje tak jsem ráda že takovýto recept existuje stoprocentně vyzkouším :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!