Staňte se našimi fanoušky na:

Nepečený koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrobíme, zvolna přepustíme máslo. Z tekutého másla a rozdrobených sušenek vypracujeme soudržnou hmotu. Dortový podnos vymažeme trochou oleje a ohradíme ho dortovým prstencem prům. 26 cm. Ze sušenkové hmoty upěchujeme uvnitř plát. Chladíme asi 30 minut, až hmota ztuhne. mezitím dáme do studené vody nabobtnat želatinu. Smetanový tvaroh utřeme s čerstvým sýrem, medem, skořicí a likérem. Želatinu vymačkáme a rozpustíme při mírné teplotě. Zamícháme ji nejdřív do 3 lžic tvarohové hmoty, pak ji vmícháme do zbývající hmoty. Tvarohovou hmotu naneseme na plát a povrch zvlníme lžící. koláč přikryjeme a chladíme asi 2 hodiny. Odstraníme dortový prstenec a povrch koláče posypeme kakaem. Tabulky čokolády opatrně přitiskneme kolem okraje a chladíme do podávání. RADA: Sušenkový plát bude křupavější, když přidáme do hmoty ze sušenek 50g mandlí. Pokud bude koláč určený i dětem, nahradíme likér ovocnou šťávou (broskvovou, pomerančovou). Jinak jde likér nahradit také rozinkami naloženými v rumu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!