Staňte se našimi fanoušky na:

Kupole s čokoládovým krémem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce utřeme s krupicovým cukrem a vyšleháme do pěny. Mouku smícháme se škrobem a prosejeme do mísy s vaječnou pěnou, promícháme. Naplníme vymazanou a vysypanou formu "polokouli" (nejlépe skleněnou ohnivzdornou) ∅ 18 cm. Pečeme 35 minut na 180°C (horkovzduch 160°C), pak vyndáme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme, čokoládu nasekáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Žloutky ušleháme se 2 lžícemi vody a moučkovým cukrem v kovové misce ponořené v horké vodní lázni. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ve žloutkovém krému, pak do něj vmícháme mascarpone a čokoládu. Z bílků, špetky soli a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh a přimícháme ho do čokoládové hmoty. Piškot podélně nakrájíme na pláty silné asi 1 cm. Espresso smícháme s Amarettem a pokapeme spodní stranu (dno) piškotu. Mísu vyložíme kuchyňskou fólií a střídáme vrstvu krému a piškotu, vrchní díl je piškot. Dort chladíme asi 3 hodiny, nakonec vyklopíme, odstraníme fólii a hustě posypeme kakaem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!