Staňte se našimi fanoušky na:

Broskvové dezerty

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

GRATINOVANÉ S KARAMELEM 8 broskví, 40g másla, 8 lžic třtinového cukru, 8 lžic karamelového toppingu, 1 lžička mleté skořice Rozpůlené broskve vypeckujeme a rozložíme řeznou plochou dolů, do zapékací mísy. Pokapeme rozpuštěným máslem a každou posypeme půlkou lžíce cukru smíchaného se skořicí. Broskve pečeme na 180°C dokud se cukr na povrchu nerozpustí (broskve by měly být pevné). Horké broskve rozdáme na talířky a každou přelijeme toppingem. */ Můžeme přidat kopeček vanilkové nebo čokoládové zmrzliny. NÁKYP SE SKOŘICÍ 400g broskví, 200g rýže, 1 l mléka, 3 vejce, 100g moučkového cukru, 60g másla, špetka strouhané citron. kůry, špetka ml. skořice, špetka soli, máslo na vymaz. mísy a na přelití, šlehačka na ozdobu Přebranou rýži nasypeme do vroucího mléka se špetkou soli, promícháme a vaříme dokud rýže nezměkne a nevznikne hustá kaše, necháme vychladnout. Utřeme změklé máslo se žloutky, cukrem, citron. kůrou a mletou skořicí. Přidáme vychladlou kaši a promícháme. Na konec zlehka vmícháme pevný bílkový sníh. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno rozetřeme vrstvu rýže, na ní dáme nakrájené broskve a pomažeme zbytkem rýže. Pokud nám zbyly nějaké broskve, zapíchneme je do horní vrstvy. Pečeme asi 30 minut na 160°C dozlatova. Hotový nákyp přelijeme rozehřátým máslem a podle chuti můžeme ozdobit šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!