Recept Utopenci

  • Recept Utopenci
  • Recept Utopenci
  • Recept Utopenci
  • Recept Utopenci
  • Recept Utopenci
  • Recept Utopenci
  • Recept Utopenci
  • Recept Utopenci
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 15.10.2012

Pracovní postup

Utopenci se mohou připravovat takto. Vodu svaříme na mírném ohni s octem a kořením. Špekáčky pečlivě oloupeme a dvakrát je příčně nařízneme. Do řezů vložíme tenčí plátky cibule a podle chuti přidáme špetku mletého pepře, chilli koření nebo pálivé papriky. Takto připravené špekáčky vkládáme do skleněné lahve s širším hrdlem ve vrstvách, a to tak, že postupně klademe vrstvu špekáčků a vrstvu nakrájené cibule. Labužníci mohou přidat podle chuti i několik stroužků česneku a také červenou kapii, která dodá utopencům lákavý vzhled. Nálev necháme vychladnout a studený jej nalijeme na špekáčky do sklenice. Utopence necháme v lednici několik dní dobře uležet a podáváme jako chuťovku při slavnostnějších příležitostech. Servírujeme  je s čerstvým chlebem a nejlépe k nim chutná dobře vychlazené pivo.

Utopenci vydrží v dobré kvalitě v lednici v lahvi minimálně jeden týden.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu

Autorka receptu

Nikoletta

Nikoletta

Je autorkou 498 receptů
Sledovat autorku

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Cibule  g 0 kcal
Česnek  g 0 kcal
Ocet  g 0 kcal
Špekáček  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

Přihlásit se k odběru
Zrušit přihlášení k newsletteru
TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat