Staňte se našimi fanoušky na:

Celozrnný chléb bez hnětení

Autor receptu: Hanina (107 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme celkem 6 hrnků mouky dle popisu. (Můžeme míchat jemně a hrubě mletou celozrnnou mouku.) Přidáme sušené droždí, sůl, drcený kmín. Můžeme přidat semínka. Zamícháme. Přidáme 2,5 - 3 hrnky vody (raději méně) a promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme 6 - 12 hodin kynout. Těsto vyndáme na pomoučený vál a roztáhneme na 4cm tlustou placku. Tu necháme 15 mimut odpočívat. Přeložíme těsto na třetiny zepředu a dozadu, doprava a doleva. Přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat. Do trouby dáme nádobu z varného skla s víkem o velikosti 5,1 litru a zapneme troubu na 230°C na 30 minut. Po tuto dobu ještě chléb odpočívá. Opatrně dáme chléb do nahřáté nádoby a zavřeme víkem. Pečeme 30 minut na 230°C. Pak chléb odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Necháme vychladnout a pak přikryjeme utěrkou. Pro nepříznivce celozrnného pečiva můžeme dát jen mouku bílou nebo v poměru jako na mém obrázku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |30. srpna 2013
Já taky a hlavně vím, co do něj dám. Odpovědět
sussan |30. srpna 2013
Miluju domácí chlebík. Voňavoučkej, křupavučkej právě z trouby vyndanej. :) Mňam! :) Odpovědět
q |28. srpna 2013
hezký rept Odpovědět
tepito |26. srpna 2013
zkusím Odpovědět
pes |26. srpna 2013
no.parádní Odpovědět
milmach |25. srpna 2013
dobré Odpovědět
planeta |23. srpna 2013
zajímavé, musím vyzkoušet, 1+ Odpovědět
q |21. srpna 2013
za 1 Odpovědět
Kiki.18|25. ledna 2014
opisuju..:) Odpovědět
Kuchař3|14. listopadu 2013
asi vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!