Staňte se našimi fanoušky na:

Baklava

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, vajec, soli a vlažné vody vypracujeme tužší těsto, rozdělíme jej na 30 dílů, přikryjeme a necháme 20 minut odpočinout.Pak všechny bochánky rozválíme a vytáhneme na velikost pekáče, v němž budeme baklavu péct. Jednotlivé pláty by měly být skoro průsvitné. Pekáč vymažeme máslem a zbytek másla rozehřejeme. Každý plát těsta pokropíme horkým máslem a skládáme jeden plát na druhý. Každý druhý posypeme umletými ořechy a mandlemi. Navrch přijde jeden plát těsta. Poté (za syrova) baklavu rozkrájíme horkým nožem na kosočtverce nebo na čtverce a ty pak úhlopříčně rozpůlíme na trojúhelníky. Každý kousek stejnoměrně zalijeme horkým máslem a dáme baklavu péci do předehřáté trouby na 200 ˚C a upečeme ji do zlata. Mezitím si svaříme sirup z vody, cukru, vanilkového cukru a citrónové šťávy, a když baklava trochu vychladne, zalijeme ji horkým sirupem, přikryjeme a necháme vsáknout všechen sirup. Pak teprve studenou podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|13. března 2016
vyzkouším, v Turecku nám moc chutnala Odpovědět
Markos Food|25. listopadu 2014
Dobrý den, hledám nejlépe vyučeného cukráře, který umí vyrobit baklavu. Nabízím zaměstnání, dobré platové podmínky. Zájemci volejte na tel. č. 775 716 308. Předem děkuji. Odpovědět
hanik29|19. září 2014
jedla jsem v Turecku, moc nám chutnala, dík za recept Odpovědět
Květinka Sylvie|6. září 2013
Ukládám a 100% vyzkouším :-) Zní to moc lákavě Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!