Zvěřinové ragů

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Maso odblaníme a nakrájíme na kousky, můžeme přidat i srdce a plíce, pokud je máme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a hrubě nastrouhanou zeleninu, pak přidáme koření a maso. Necháme mírně opéci, pak podlijeme polovinou vína, dokořeníme strouhanou citronovou kůrou a dusíme. Potom přilijeme vývar, přidáme brusinkový kompot a ocet a znovu dusíme, až je maso úplně měkké. Pak maso vyjmeme na teplý talíř, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky, dolijeme zbytek vína a provaříme. Omáčku přecedíme, doladíme chuť špetkou cukru a vrátíme do ní maso. Podáváme s brambory.

Komentáře a dotazy…