Zvěřina na divoko s brusinkovou omáčkou

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Poznámka : Tou -zvěřinou- v názvu receptu je myšleno maso srnčí, daňčí, jelení, z divokého prasete, snad i zaječí. Vybíráme je zejména z kýty a hřbetních částí. Pokud je nemáte možnost sehnat, slabou náhradou budiž hovězí kýta -ořech - z mladého kusu, anebo jen kližka...Jste kuchaři, radit Vám jistě moc nemusím. :-) :-) :-) Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na menší kostičky a zpěníme na sádle. Přidáme omyté osušené maso nakrájené na větší kostky velikosti sousta a zprudka je orestujeme. Posypeme kořením, přidáme bobkový list, sójovou omáčku a podlijeme vínem a vývarem. Maso musí být ponořené. Po 20 minutách přidáme všechnu zeleninu a celé stroužky česneku. Vaříme na mírném plameni cca dvě hodiny, dokud masíčko nezměkne. Nato je vyjmeme a omáčku s veškerou zeleninou řádně propasírujeme. Bobkové listy vyhodíme. Když jsme skončili, přidáme smetanu smíchanou s moukou, brusinkový džem a dobře promícháme, aby se nám neudělaly žmolky. Pokud si nejsme jisti, raději omáčku na hrubším cedníku přecedíme. Nyní masíčko vrátíme zpět do omáčky a dobře provaříme. Úplně na konec, po skončení vaření, vmícháne zakysanou smetanu Jako příloha jsou doporučeny brambory na různé způsoby. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…