Znojemská omáčka recept

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Maso zbavíme všech tuhých blan, šlach a nakrájíme na kousky. Osmažíme na rozpáleném sádle nebo na pokrájené slanině do světložluta na drobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme maso, papriku, sůl, kmín, majoránku, utřený česnek a za občasného míchání, podlévání vodou pražíme tak dlouho, až je maso poloměkké. Šťávu necháme zčásti vysmahnout a zbylou šťávu s tukem zaprášíme moukou, osmahneme, pak vše podlijeme vývarem a vaříme, dokud maso nezměkne. Dle potřeby osolíme. Do hotové omáčky přidáme tři kyselé okurky, nakrájené na kostičky, a na tuku krátce podušené. Omáčku ještě chvíli podusíme.

Komentáře a dotazy…