Zmrzliny - letní osvěžení

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených
  1. DOMÁCÍ ZMRZLINA - Žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povaříme v mléce smíchaném se smetanou, pak přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Vychladlou směs pak můžeme smíchat s čokoládou (nebo ovocem-mix) a v misce dáme do mrazáku nejméně na 2 hodiny.
  2. RYCHLÁ OVOCNÁ ZMRZLINA - Meruňky nasypeme do mísy robota se sekacími noži a rozsekáme. Přidáme cukr s tvarohem a zakysanou smetanou a vše ještě jednou v robotu rozmícháme. Krém, co vznikne, dáme ztuhnout do mrazničky nebo do zmrzlinovače, můžeme použít formičky na nanuky. Hotovou zmrzlinu podáváme podle chuti a možností posypanou troškou mleté skořice spolu s kompotovanými meruňkami.
  3. BORŮVKOVO-LEVANDULOVÁ - Mléko nalijeme do kastrůlku, osladíme a přisypeme levandulové květy. Za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. NEVAŘÍME! Levandulové mléko necháme vychladnout, pak ho dáme do ledničky a necháme přes noc. Druhý den levandulové mléko přecedíme (květy vyhodíme), rozmícháme s měkkým tvarohem a vmícháme borůvky. Pokud máme ještě čerstvé květy levandule, přimícháme ještě další hrstičku. Vzniklou směs dáme do mrazničky a necháme zmrznout.

Komentáře a dotazy…