Žemlovka neboli zemlbába

Autor receptu: Tea (251 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Nakrájíme si rohlíky (nejlepší jsou alespoň den staré) na kolečka, oškrábeme jablka, které potom nastrouháme na tenké plátky, do hrníčku si nalejeme mléko, smetanu a vajíčko. Všechno promícháme. Do máslem vymazané zapékací mísy pokládáme na kolečka nakrájené rohlíky. Rohlíky polejeme směsí, posypeme skořicí a cukrem a nakonec poklademe jablky. Tak to děláme dokud, nebude mísa plná. Dáme péct na 220°C na cca 10 minut, pak troubu stáhneme na 180°C a dopékáme. Podáváme politou s máslem a pocukrovanou moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…