Zázvorky domácí

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Vejce a žloutky si nejprve utřete s cukrem do pěny. Přidejte mletý zázvor a prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem. Potom rukama vypracujte pevné hladké těsto, které nechte při pokojové teplotě přibližně 10 minut odpočinout. Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrájejte tvary zázvorek. Rozložte je na plechy a nechte asi 2 hodiny schnout. Pečte při 160 stupních asi 20 minut. Po upečení je nechte vychladnout na kovové mřížce.

Komentáře a dotazy…