Závitky vepřové

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Polévkovou zeleninu nakrájet na drobné kostičky, opékat na 1 lžíci másla asi 5 minut, vmíchat zakysanou smetanu a koření - 4 lžíce zeleniny dát stranou. Nakrájené brambory vařit asi 20 minut v osolené vodě. Řízky naklepat, okořenit, obložit zeleninou, svinout a sepnout. Ze všech stran opéct na másle, pak dusit pod poklicí na malém ohni asi 10 minut, občas obrátit. Odloženou zeleninu dát do vývaru a nechat přejít varem. Brambory scedit a rozmixovat se zbytkem másla a smetanou, osolit a opepřit. Závitky podávat s kaší a omáčkou.

Komentáře a dotazy…