Zapekané rezance

Autor receptu: Juraj Libiak (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Z hrubej múky, soli a vody vypracujeme cesto na rezance. Rezance pokrájame a uvaríme ich v posolenej vode. Scedíme, pokvapkáme maslom a rozdelíme na tri časti. Jednu časť rezancov zmiešame s pomletým makom, druhú časť s čerešňovým lekvárom a tretiu časť s pomletými orechmi. Do vymastenej zapekacej misy rozložíme makové rezance, potom lekvárové a nakoniec orechové rezance. Celé vajcia rozšľaháme, prilejeme mlieko, ochutíme vanilínovým cukrom a zalejeme rezance. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Po zapečení posypeme práškovým cukrom.

Komentáře a dotazy…