Zapečené masové koule s mozzarellou

Autor receptu: PetulkaH (124 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej
  • sůl
  • hrst bazalkových listů
  • pepř
  • cibule
  • na kuličky, 500 g mleté
  • 1 balení mozzarella
  • 2 stroužky česnek
  • nebo pyré, 2 plechovky rajský protlak

Mlété maso ochutíme podle sebe a uděláme z něj asi 10 kuliček,nebo můžeme koupit již hotové. V pánvi rozehřejte trochu oleje,opečte na něm masové koule ze všech stran do tmavohněda a pak je přendejte do zapékací mísy.Pánev vytřete pap.utěrkami,vlijte do ní lžíčku oleje,přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte,dokud nezesklovatí.Přidejte rozmělněný česnek a po chvíli i rajčatové pyré.Zahřívejte a podle chuti osolte a opepřete.Nakonec směsí zalijte masové koule,mezi ně rozdělte plátky mozzarelly a dejte na 3-5 minut pod gril,aby se sýr roztavil.Podávejte posypané čerstvými bazalkovými lístky

Komentáře a dotazy…