Goja - romská kuchyně

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Kromě uvedených ingrediencí potřebujeme ještě: hrubá vepřová střeva a kuchyňskou nit. Jedná se o klasické těsto na bramborové placky, které se plní do hrubých vepřových střev. Nepleťme si tyto střeva se střevy na klobásy, neboť goju dělá právě toto střevo. Připravíme si těsto jako na bramborové placky. Konec střeva zavážeme, aby nám nevyjela směs a přiměřeně naplníme těstem. Střevo na konci zavážeme a vaříme v horké osolené vodě zhruba 30 až 40 minut. Pak goju vytáhneme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme dalších 20 minut dozlatova.

Komentáře a dotazy…