Zapečené brambory s hlávkovým zelím

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Hlávkové zelí jemně nastrouháme a podusíme s kmínem a solí. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme doměkka. Cibuli a slaninu nakrájíme najemno a na oleji opražíme dozlatova. Slaninu si poté osmažíme zvlášť. Do sádlem vymazaného pekáče vyskládáme jednu vrstvu brambor, které osolíme, opepříme a pokryjeme vrstvou hlávkového zelí. Vrstvu posypeme osmaženu cibulí a vrstvení opakujeme, dokud nezakončíme poslední vrstvou brambor. Nakonec brambory rovnoměrně posypeme slaninou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 15 – 20 minut. Jelikož se v tomto receptu nepoužívá smetana ani mléko, musíme během pečení kotrolovat brambory a případně je trochu podlít vlažnou vodou.

Komentáře a dotazy…