Zapečená květáková hlava

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Jarní karfiol (mladý), se nemusí vařit. Do karfiolu uděláme rukojetí vařečky díry a do každé vsuneme, salám, hranolky eidamu, slaniny nebo prostě to co najdeme v lednici. Tvrdý sýr (čedar) nastrouháme, přidáme nasekanou pažitku a bylinky podle chuti. Přidáme vajíčka, utřeme hustší hmotu, do té přidáme česnek (podle chuti) a dle svého uvážení koření. Sýrovou hmotu přitlačte rukama na karfiol, dejte do zapékací mísy, podlijte trochou vody a pečte na 180°C, dokud za sýr nezapeče. Upečený karfiol nakrájejte na silnější plátky, jako příloha jsou vhodné brambory na jakýkoliv způsob. Můžete přidat zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…