Žampiónová omáčka na těstoviny nebo k opečeným bramborám

Autor receptu: E.Va. (20 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Na olivovém oleji opražíme téměř dozlatova nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené očištěné žampiony a důkladně osmažíme (aby žampiony nebyly gumové, ale pěkně ztmavly). Je-li třeba, podlijeme trochou vody a necháme podusit. Poté zalijeme smetanou, osolíme nebo přidáme vegetu a zahustíme moukou nebo hotovou jíškou. Omáčku můžete naředit vodou nebo mlékem. Podáváme s opečenými bramborami / hranolkami nebo s těstovinami.

Komentáře a dotazy…