Naše nejlepší svíčková

Autor receptu: ssupperr (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Maso prošpikujeme hranolky slaniny (jde to skvěle pokud ji dáme na půl hodiny do mrazáku) a opečeme na oleji nebo oleji s máslem (nebude se připalovat). Vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu nahrubo nastrouhanou a cibuli, jakmile mrkev pustí barvu přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme hořčici, koření, přilejeme ocet, vložíme maso a zalijeme vroucím vývarem. Vložíme hrnec či pekáč i s poklicí do trouby a pečeme do změknutí masa (tj. asi 1,5-2 hod ve středně vyhřáté troubě). Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme a omáčku rozmixujeme. Je-li třeba zahustíme hl.moukou rozkvedlanou v mléce a provaříme (mouku je třeba provařit min 20 min.), podle potřeby dosolíme. Zjemníme smetanou, dochutíme citronem a lístkem másla, již nevaříme. Podáváme s housk. knedlíkem a terčíkem z citronu a brusinek.

Komentáře a dotazy…