Zajíc na smetaně

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Zajíce odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji.Přidáme koření, trošku octa a zalijeme mírně vodou. Do takto připraveného základu vložíme zajíce a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkkého zajíce vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou, zalijeme mlékem a vodou, rozšleháme a povaříme. Dochutíme hořčicí, cukrem, octem, přidáme bílé víno, citronovou šťávu a nakonec smetanu. Omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme jemným sítem. Zajíce nasekáme na porce a přeléváme smetanovou omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky, kolečkem citronu, brusinkovým kompotem a šlehačkou.

Komentáře a dotazy…