Výborný estonský Kringel

Autor receptu: tynkkatynusee.kollarova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Připravíme si kvásek z vlažného mléka,lžíce cukru,droždí a lžíce mouky.Kvásek necháme vykynout.Mezitím si připravíme všechny zbylé suroviny na těsto do misky a do nich potom nalijeme vykynutý kvásek. těsto dáme opět kynout. Vykynuté těsto vyválejte na co nejtenčeji to zvládnete. Ještě předtím si připravte na potření placky směs z 50g másla 4-5 lžic krupicového cukru 3 rovných lžiček skořice Směsí potřete placku. Máslo je lepší s ostatním utřít jen změklé... já ho rozpustila až moc... Trošku si nechejte v misce na závěrečné potření.Zarolujte. Ostrým nožem rozřízněte vejpůl... protože sem dala hodně teplé máslo, tak to šlo hůře. Příště bych máslo jen nechala povolit... Pekla jsem klasicky - 180st - cca 25minut - do zezlátnutí.. Na závěr můžete jen pocukrovat... dočetla jsem se i o potírání oslazeným máslem nebo cukrovou vodou....

Komentáře a dotazy…