Vepřový tokáň

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
42× přidáno do oblíbených

Na rozehřátý olej nebo sádlo vhodíme polovinu slaniny nakrájené na malé kousíčky a nadrobno nasekané cibule, po chvíli přidáme kostky masa a restujeme, až maso začne chytat barvu. Pak zasypeme paprikou - sladkou nebo pálivou, přidáme 2 utřené stroužky česneku, sůl, pepř a zalijeme horou vodou nebo vývarem. Necháme dusit pod pokličkou asi 60 minut, než je maso skoro měkké. Mezitím si na pánvi necháme restovat druhou půlku slaniny, když je slaninka dozlatova přidáme k ní rajčata nakrájená na kostičky, papriky nakrájené na proužky a zbylé 2 stroužky česneku nakrájené na plátky. Zeleninu orestujeme skoro doměkka. Ve smetaně rozmícháme mouku a tokáň zahustíme. Necháme dobře provařit. Pak do omáčky přidáme připravenou zeleninu a ještě chvíli povaříme. Toto jídlo odležením získá na chuti :o)

Komentáře a dotazy…