Vepřové kotlety a višňovou rýží

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Kotlety omyjeme, lehce naklepeme a okraje nařízneme, aby se maso při pečení nezkroutilo. Pak kotlety osolím, opepříme a z obou stran opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Rýži propláchneme a okapanou nasypeme do zapékací mísy. Kompotované višně zbavíme pecek, promícháme s rýží a zalijeme vývarem a šťávou z jednoho pomeranče a citronu. Rýži uhladíme a položíme na ni opečené kotlety. Druhý pomeranč oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na maso. Zapékací mísu přikryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme asi 35 minut. Během pečení dáváme pozor, aby se rýže nepřipálila. Podle potřeby podléváme vývarem. Hotové kotletky můžeme ozdobit strouhanou pomerančovou kůrou a snítkou máty.

Komentáře a dotazy…