Vepřová pečeně - speciál

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Osušené maso pokapeme koňakem, osolíme a opepříme, Slaninu nakrájíme na proužky a maso do ní zabalíme. V půánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a maso na něm 10 minut opékáme. Pak maso s výpekem překryjeme alobalem a pečeme v silně vyhřáté troubě cca 50 minut. Podléváme výpekem a masovým vývarem. Oloupeme si cibulky a žampiony, karotku oškrábeme. Zbývyjící olej rozdělíme do 2 kastrůlků, žampiony rozkrájíme na čtvrtky, krotku na kolečka. V jednom kastrůlku opečeme houby, v druhém karotku a cibulky. Podlijeme je vodou a ještě chvíli podusíme. Brambory nakrájíme na tenké nudličky, smažíme je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Necháme je na ubrousku okapat a osolíme. Maso dáme na talíř a přidáme nakrájené houby, zeleninu, brambory a ozdobíme petrželkou.

Komentáře a dotazy…