Vepřová panenka s fenyklem

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Vepřovou panenku odblaníme, potřeme ji olejem, osolíme, opepříme a krátce ji opečeme ze všech stran na pánvi s trochou olivového oleje. Přeložíme ji do pekáčku a vložíme na 5 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky. Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou s fenyklem a plátky pečených brambor.

Komentáře a dotazy…