Vepřová panenka na medu

Autor receptu: Lucie10 (37 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Předehřej troubu na 200 stupnů. Chléb nakrájej na malé kostičky a rozmixuj. 50 g této chlebové strouhanky dej do misky. Připrav nádivku: zázvor nastrouhej a spolu s mrkví a jablkem smíchej se strouhankou. V jiné nádobě smíchej med a sójovou omáčku. Ostrým nožem podélně nařízni panenku. Maso rozevři, naplň připravenou nádivkou a opatrně sroluj. Poté v pravidelných odstupech svaž maso provázkem. Tím zajistíš, že se během pečení nerozevře. Plněnou panenku polož na plech, potři připravenou medovou omáčkou a peč cca 45 minut. Poté nech maso 10 minut odpočinout, odstraň provázek, panenku, nakrájej na silné plátky a můžes podávat.

Komentáře a dotazy…