Vepřová kýta s pomeranči

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Umyté maso osušíme a lehce osolíme, dáme do pekáče podlijeme 1/4 l vody a pečeme 1,5 hodiny na 160°C. Během pečení opakovaně doléváme vodu tak, aby se maso vařilo. Omyté brambory překrojíme na poloviny, pomeranč nakrájíme na tenké plátky. Vyndáme pečeni z trouby, na povrch rozložíme plátky pomeranče a "připíchneme" je k masu hřebíčky, pokapeme medem. Kolem rozložíme brambory, přilijeme pivo a pečeme ještě další hodinu. Podle potřeby doplňujeme tekutinu. Omáčku vzniklou na dně pekáče osolíme, opepříme a zahustíme ji bramborovým škrobem.

Komentáře a dotazy…