Vepřová játra obalovaná

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Připravujeme nejlépe játra světlé barvy, tmavá játra musíme 2-3 hodiny před smažením opláchnout, položit do misky s mlékem a vymáčet. Před smažením játra opláchneme a nakrájíme na plátky. Játra odblaníme a nakrájíme na porce, připravíme si mouku, vejce a strouhanku. Játra obalujeme a strouhanku přimáčkneme rukama. V rozpáleném tuku smažíme tak, aby játra byla růžová, a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a saláty z čerstvé zeleniny a tatarská omáčka.

Komentáře a dotazy…