Věnečky paní Alice

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
57× přidáno do oblíbených

Vodu, tuk a sůl povaříme až k bodu varu. Poté postupně přidáme mouku, trochu prášku do pečiva a stále promícháváme tak, aby se nám směs nepřipálila. Směs odstavíme, necháme ji vychladnout a až poté do směsi přidáme 8 vajec. Vymažeme si plech, cukrářský sáček naplníme těstem a tvoříme kulaté věnečky. Pečeme v přehřáté troubě 10 minut na 220 stupňů, pak troubu ztlumíme na 200 stupňů a dopečeme dozlatova. Až věnečky vychladnou, tak je překrojíme na půl a naplníme krémem. Krém vytvoříme tak, že nejprve uvaříme mléko s pudinky. Máslo, cukr a žloutek ušleháme a poté smícháme s vychladlou pudinkovou směsí. Nakonec můžeme do krému přidat trochu rumu. Před podáváním můžeme ušlehat šlehačku, kterou přidáme na krém.

Komentáře a dotazy…