Velikonoční plněná vejce

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Vejce uvařená na tvrdo ochladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Opatrně vydlabeme žloutky, dáme do misky a utřeme s máslem. Přidáme hořčici a špetku soli - směs rozdělíme na 3 díly. Každý zvlášť ochutíme buď kečupem a paprikou, kurkumou nebo rozmarýnem. Jednotlivé směsi zdobičkou nastříkáme na vydlabané půlky vajec a ozdobíme bylinkami. Další luxusnější variata: žloutky rozmícháme s majonézou a solí,směs naplníme zpět do vejce a zdobíme kaviárem, olivou, zeleninou a bylinkami. Do obou variant můžeme přidat i najemno nastrouhaný tvrdý sýr, nebo např. Lučinu.

Komentáře a dotazy…