Vánoční medový perník

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Troubu předehřejte na 180°C, v kastrolu prohřejte med, cukr a máslo. Vmíchejte vejce, smetanu a rozinky. Mandle a čtvrtinu ořechů nasekejte a přimíchejte do směsi spolu s kořením, moukou, solí, kakaem a práškem do pečiva. Husté těsto pak přendejte na vymazyný a vysypaný plech a uhlaďte. Pečte asi 25 minut a nechte vychladnout. Hotový perník rozkrájejte na kostičky (asi 5x5cm). Každou kostku před podáváním ozdobte lžičkou medu a půlkou vlašského ořechu. */ Vršek perníku můžete také potřít čokoládovou nebo bílkovou polevou a ozdobit celými nebo nasekanými ořechy či mandlemi.

Komentáře a dotazy…