Valentýnské smetanové srdce

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
53× přidáno do oblíbených
  1. Do mísy rozklepeme celá vejce, přidáme cukr a vyšleháme. Hmotu zlehka promícháme s prosátou moukou a vanilkovým cukrem, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy ve tvaru srdce (můžeme použít i pečící papír, kterým vyložíme pouze dno formy). Pečeme v předehřáté troubě při 180° asi 45 minut.
  2. Korpus po vyjmutí z trouby 2x podélně prokrojíme na 3 pláty. spodní díly spojíme džemem a položíme zpět na dno formy - třetí odložíme stranou. Želatinu dáme nabobtnat do vlažné vody a pak ji rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnce. POZOR - želatina nesmí projít varem!! Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Část oddělíme na potření povrchu celého dortu a na jeho ozdobení.
  3. Polovinu malin rozmixujeme s jogurtem do hladké růžové pěny a přidáme moučkový cukr. Do malinové směsi zamícháme rozpuštěnou želatinu a vše spojíme se šlehačkou. 2/3 malinové hmoty nalijeme do formy na piškot, zbylým plátem a na něj navršíme zbytek pěny. Dort dáme,tak na 2 hodiny do lednice vychladit.
  4. Vodu na polevu ohřejeme na asi 60° a rozpustíme v ní želatinu. Ochutíme sirupem a dobarvíme červenou potravinářskou barvou. Necháme chladnout bez míchání, aby se v polevě nevytvořily bubliny.
  5. Po vychlazení navrstvíme na dort zbylé maliny a přelijeme je želatinovou polevou. Dáme opět vychladit, by poleva ztuhla. Nakonec odstraníme opatrně stěny formy, strany potřeme šlehačkou a obalíme v opražených mandlích. Zbytek šlehačky nastříkáme na okraj dortu.

Komentáře a dotazy…