Valašské medové řezy

Autor receptu: MsGracia (61 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly a půl hodiny je necháme odpočinout. Rozválíme na placky, nejlépe přímo na vymaštěném plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 5 až 8 minut. Krém: 250g másla a 150g moučkového cukru utřeme do pěny, dáme vařit do vařicího mléka, v troše mléka necháme rozpustit pět rovných lžic Maizeny, vlijeme do vařícího mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, pak ještě mícháme do vychladnutí. Tuto hmotu vtíráme po troškách k utřenému máslu s cukrem. Nakonec natřeme krémem a necháme do druhého dne zvláčnět. Navrch můžeme dát čokoládovou polevu. Po ztuhnutí nakrájíme na řezy.

Komentáře a dotazy…