Václavková čalamáda

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Václavky si umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit asi na 20 minut do osolené vody. Zelí si nakrájíme na nudličky, cibuli nahrubo, papriky na kostičky a čili papričky na malinké kousky, nebo je pomeleme. Povařené václavky ještě jednou pořádně propláchneme a spojíme se zeleninou. Vše dohromady osolíme 2 lžičkami soli a rukama pořádně rozmícháme. Necháme stát asi 15 minut. Pak nacpeme do skleniček, zalejeme vlažným nálevem a sterilizujeme, jako okurky, asi 15-20 minut. Poznámka Tento recept vznikl zcela na mé fantazii jeden rok, kdy jsme měli půl vany václavek. Zeleninu si můžete dát jakoukoliv, např. místo okurky můžete dát klidně cuketu, můžete přidat dokonce i malé růžičky květáku. Nic není třeba vážit, kolik václavek máte, tolik dáte. Je to vynikající, pikantní čalamáda. Pro větší přehlednost přidávám ingredience i tady: Suroviny: Půl hlávky zelí, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 salátová okurka, 2 větší cibule, 3 čili papričky, nebo feferonky, asi půl kg uvařených václavek. Nálev: 1/4l ocet, 3 a půl dcl voda, 12 a půl lžičky cukru, 1/2lžíce soli.

Komentáře a dotazy…