Tvarohové švestkáče

Autor receptu: šporhet (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • strouhaný tvaroh+rozpuštěné máslo - při servírování
  • při servírování javorový sirup
  • 1 špetka sůl
  • 1 kus vejce
  • 1 lžíce cukr moučka
  • 20 dkg mouka hrubá
  • 3 dkg máslo
  • měkký, tučný (červený), 25 dkg tvaroh
  • čerstvé či kompotované, cca 25 dkg švestky

Ze surovin zpracujeme měkké, vláčné těsto, které se ale nesmí lepit (pokud je sušší, zvláčníme ho přidáním několika lžic mléka). Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme ho na kousky a plníme ovocem. Vaříme cca 8 minut v osolené vodě. Tip kuchaře: servírují se na talíři s různými pochutinami. Mně zachutnala kombinace s pokapáním javorovým sirupem, posypáním strouhaným tvarohem a politím rozpuštěným máslem.

Komentáře a dotazy…