Třešňový koláč s kefírovým krémem

Autor receptu: Kyslíková (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • lupínky, 100 mandle
  • 1/2 lžičky sůl
  • 50g do těsta, 50g do krému, 100 g cukr krupice
  • rozpuštěné, 125 g máslo
  • 250 g mouka hladká
  • 250 g mouka polohrubá
  • 1 balení cukr vanilkový
  • 250 ml kefír
  • 250 ml mléko
  • 1 do těsta, 3 do krému, 4 ks vejce
  • čerstvých nebo zavařených, 1 kg třešně
  • 1 kostka droždí

Na přípravu těsta mírně zahřejeme mléko, přidáme rozdrobenou kostku droždí, trochu cukru a zaprášíme moukou. Necháme vzejít kvásek. Přidáme zbylou mouku, cukr, sůl, rozpuštěné máslo a vejce. Všechno zpracujeme do hladkého těsta. necháme kynout přikryté na teplém místě do té doby než těsto zdvojnásobí svůj objem (30-60min). Mezitím si omyjeme třešně (můžeme vypeckovat). Vykynuté těsto znovu prohněteme a vyválíme. Těsto položíme na plech (vymazaný nebo na pečicí papír) a těsto vtlačíme do rohů. Obložíme ovocem a necháme ještě 15 min kynout. Rozšleháme kefír, vejce, cukr a vanilkový cukr. Vzniklou směsí nalijeme přes třešně. Posypeme mandlovými lupínky a pečeme cca 25 min na 180°C v předehřáté troubě.

Komentáře a dotazy…