Třený koláč s borůvkami

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených
  1. Tuk nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Pak ho třeme společně s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého tření přidáme postupně žloutky. Pak přidáme citronovou kůru a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Nakonec vmícháme prosátou mouku.
  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Předpečeme je v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut dorůžova. Pak ho vyndáme z trouby, na povrch naskládáme ovoce a nasypeme drobenku, kterou připravíme z másla, hrubé mouky a cukru. Vložíme koláč zpět do trouby a dopékáme dalších 30 minut při 180 °C. Po upečení jej necháme vychladnout na plechu.

Komentáře a dotazy…