Trdelnice aneb Černá zabijačková polévka.

Autor receptu: gurmet (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Nožičky, kolena očistíme a dáme do studené vody spolu s játry a očištěnou zeleninou. Kroupy propereme a namočíme asi na 1 hodinu a uvaříme zvlášť doměkka. Necháme je vychladnout. Potom je promícháme s čerstvou vepř. krví. Cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme do růžova na sádle.Dáváme pozor, aby se ani trochu nepřipálila. polévka by byla hořká.Měkké maso vyjmeme a polévku přecedíme. Maso obereme a nakrájíme na kostky. Do vařícího vývaru nasypeme kroupy s krví a mícháme, aby se krev srazila co nejjemněji. Potom přidáme osmaženou cibulku, nakrájené maso a asi ještě 15. min. povaříme. Dochutíme třeným česnekem,majoránkou, pepeřem a solí.

Komentáře a dotazy…