Tažený závin s hroznovým vínem a jablky

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Mouku rozdrobíme s olejem (nebo 2 lžícemi sádla) a zaděláme vlažnou vodou, v níž jsme rozšlehali vejce, ocet a sůl. Zpracováváme nejprve nožem, a když se přísady spojí, lehce posypeme moukou a rukama vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme ho nahřátým kastrůlkem a necháme půl hodiny odpočinout. Připravíme si náplň z otrhaných, omytých a okapaných hroznů, nastrouhaných jablek a na másle do červena usamžené strouhanky. Těsto rozdělíme na poloviny, vyválíme, rukama je vytáhneme, aby bylo tenké, posypeme částí strouhanky, polovinou jablek a hrozny. Přidáme cukr a skořici, a svineme do závinu. Vložíme na pomaštěný pekáč, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme do zlatova.

Komentáře a dotazy…