Sýrové croissanty z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Do zadělávací nádoby dáme suroviny v následujícím pořadí - 100 ml mléka, 100 ml oleje, 2 vejce, 350 g bílého jogurtu, 350 g hladké mouky, 350 g polohrubé mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 1 lžičku cukru se 40 g droždí a do druhého kouta nádoby dáme 1 lžíci soli. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO. Než nám vykyne těsto, tak si nastrouháme 200 g sýra na jemném struhadle a rozpustíme 50 g másla. Vykynuté těsto si rozděláme na dvě poloviny. Z každé poloviny vyválíme kolo, které rozdělíme na osm trojúhelníků. Každý trojúhelník pomašlujeme máslem, posypeme sýrem a zarolujeme od nejširšího kraje k nejužšímu. Croissanty si naskládáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem, pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme při 170 °C cca 20 minut.

Komentáře a dotazy…