Svíčková z hub

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej (rostlinný)
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 500 g hub (dle vlastního výběru)
  • 100 g špeku
  • 2 cibule
  • 2 dl mléka
  • 2 dl smetany ke šlehání

Cibuli spolu se strouhanou zeleninou a slaninou poduste na tuku. Zaprášte moukou a podlijte mlékem. Omáčku rozmixujte a uvařte v ní kousky hřibovitých hub. Podle chuti přidejte šlehačku, ochutíte a je-li omáčka příliš řídká, zahustíte ji hladkou moukou. Podávejte s houskovým knedlíkem a můžete přidat i brusinky.

Komentáře a dotazy…