Švestky s perníkovou vůní

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Mouku prosijeme, přidáme kypřící prášek, perníkové koření, cukr, malou špetku soli, žloutek, rum a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho asi na hodinu odpočinout do chladu. Mezitím si do každé švestky dáme jednu oloupanou mandli místo pecky. Odpočinuté těsto vyválíme a vykrájíme si kolečka o průměru 6 cm. Na každé kolečko položíme jednu naplněnou švestku. Každou švestku dobře zabalíme do těsta a uděláme oválný bochánek. Bochánky si naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Upečené bochánky pocákáme polevou (nebo je můžeme polevou polít celé). Marcipán si obarvíme několika kapkami zeleného barviva, vykrojíme malé lístečky a těmi cukroví dozdobíme. Z této dávky mi vyšlo 35 kousků cukroví.

Komentáře a dotazy…