Švestková omáčka k pečeni z divokého kance a jiného masa

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Nejlepší jsou měkké švestky, jdou dobře vypeckovat. Do hrnce, ve kterém se jídlo nepřipaluje, dáme na olej cibuli a necháme zesklovatět, pak přidáme švestky a necháme je pod poklicí chviličku podusit. Vložíme ostatní ingredience, mimo vína, zakápneme vodou a dusíme do měkka. Nalijeme víno, necháme přebublat a ponorným mixerem rozmixujeme do hladka. Můžeme přecedit přes pasírovací síto. Naplníme do skleniček a zavaříme v páře 20 minut. Omáčka je nejlepší teplá, jde i ke camembertu a tvrdým sýrům, dokonce i k pikantnějším sýrům. Okruh využití s vaší fantazií bude určitě větší.

Komentáře a dotazy…