Svatomartinská husa

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Husu si osolíme zevnitř i zvenčí a pokmínujeme. Poté vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a vložíme do středně rozehřáté trouby. Za občasného podlévání a přelévání vypečenou šťávou pečeme doměkka a dokřupava. Až je husa hotová, vyjememe jí a uchováváme teplou. Z pekáče odebereme čisté husí sádlo. Dále oškrábeme vypečniny, podlijeme troškou horké vody a povaříme. Do šťávy ve finále  nakrájíme plátky jablek a podusíme. Posvícenskou husu ozdobíme jablky a podáváme s červeným zelím a houskovými domácími knedlíky.

Komentáře a dotazy…