Sváteční salát z radicchia

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Jádra lískáčů nahrubo nasekáme, v pánvi pomalu zkaramelizujeme 50g cukru a jak cukr zhnědne, zamícháme do něj oříšky. Směs rozetřeme na kus pečícího papíru a necháme úplně vychladnout, pak rozdrobíme. Limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru speciálním nožem sloupneme v tenkých proužcích. Šťávu vymačkáme a obojí rozkvedláme se zbytkem cukru, solí, pepřem a olejem. (Ořechový olej si můžeme připravit tak, že do kvalitního oleje dáme marinovat několik jader vlašáků). Na každý talíř rozložíme po dvou listech radicchia. Zbylý salát nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se zálivkou. Dresink nalijeme na listy radicchia a posypeme karamelovými oříšky. Můžeme ozdobit plátky limety a meduňkou.

Komentáře a dotazy…