Dva recepty na sýrový salát

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Holandský 15dkg eidamu, 15 dkg goudy, 10dkg pařížského salámu, 10dkg jablek, 10dkg sladkokyselých okurek, 35dkg majolky, mletá sladlá paprika, mletý pepř, sůl, pažitka Sýry, salám, oloupaná jablka bez jádřinců a okurky nakrájíme na kostičky, dáme do misky, opaprikujeme, opepříme a osolíme, promícháme a nakonec vmícháme majonézu. Necháme v chladu odležet a posypeme nasekanou pažitkou. Hodí se na chlebíčky nebo jako náplň rajčat. S pomerančem 25dkg eidamu, 2 středně velké pomeranče, 2 jablka, 2 puky čekanky, asi 125ml bílého jogurtu, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžičky medu, 1 lžička plnotučné hořčice a trocha nastrouhané pomerančové kůry, špetička soli Sýr, oloupané pomeranče a jablka nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme nudličky čekanky a promícháme. Přendáme do hlubší mísy (pokud možno skleněné). V hrnečku rozmícháme jogurt s citronovou šťávou, medem a hořčicí. Ochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a solí. Marinádu dáme zvlášť v omáčníku k vychlazenému salátu.

Komentáře a dotazy…